SUNOVRAT

 

Moralnoj posrnulosti našeg društva izgleda nema kraja. Kada pomislimo da smo dotakli dno mi te granice vrlo uspešno pomerimo.

Pored svih glupih naslova koji prolaze u vestima različitih medija u zadnjih par nedelja je provladavalo prepucavanje oko broja posetilaca koncerta Jelene Kreketuše. Neko bi rekao da je glupost uopšte o tome pisati, ali mislim da treba povući neke paralele. Posetilaca na koncertu je bilo 10 000 prema izveštajima većine medija, što, uzevši u obzir da je bilo više od hiljadu lica u organizaciji i obezbeđenju, kao i da su karte deljene nemilice na ulici, po sirotištima i domovima zdravlja, da su nakon kašnjenja koncerta od par sati zbog “tehničkih problema“ ulaz i pivo bili džaba, pokazuje koliki je to bio fijasko za estradnu paćenicu i uspeh za Srbiju. O muzičkim ukusima ne treba raspravljati, naravno pod uslovom da se to njeno kreštanje naziva muzikom, ali mi je zaista žao onih stotinak mladih koji su bili u “Vi-Aj-Pi“ boksu, kojima je dotična uzor. Ponadao sam se da su se građani počeli osvešćivati posle dugog niza godina učmalosti u tami zabluda. Paćenica je pokušala ponovo da nas vrati u tu tamu besplatnim koncertom idućeg dana, ali su nekako uspeli da je ubede da se blam od prethodnog dana neće izbrisati još većim blamom te je ponovno kreštanje otkazano. Međutim, dotična je s ogromnom sujetom obrnuto proporcionalnoj koeficijentu inteligencije uspela da natera novinare nekih tabloida da objave vest u kojima se ona poredi sa Teslom, pa kada je i tu pobrala komentare podsmeha pribegla ultimativnom rešenju, slikanju svog plastičnog tela u kupaćem kostimu sa telefonom koji prikriva groteskno lice, računajući verovatno da je i negativna reklama ipak reklama. Ali, Srbija je ostala neumoljiva, njena “revolucija“ će ostati samo na nivou ideje, i to loše.

I onda je nestala manekenka. Koja? Neka za koju niko nije ni čuo. I šta je sad tu tolika vest što je nestao neko anoniman? Na nekom splavu je napravila scenu pred bivšim dečkom zbog njegove nove devojke, ušla u njegov auto na parkingu (???) i oštetila nekoliko parkiranih automobila, zatim je bivšem poslala poruku “Više se nećemo videti, odlazim daleko“, nakon čega je “nestala u nepoznatom pravcu odakle joj se gubi svaki trag“. I nije dostupna na mobilni uređaj. Onda su objavili da se traži, pa su par dana počele da se pojavljuju informacije kako je oteta, pa nije, kako je pretučena, pa nije, kako su je silovala trojica, pa nije, samo je spavala sa dvojicom, kako je negde na Saturnu, pa nije, u Resniku je… Indikativno je da je dotična po pronalaženju rekla da su je presrela dva mladića, na silu je uvukla u kola i odvezli na nepoznatu lokaciju gde su je silovali dva dana, ali kada je na ginekološkom pregledu utvrđeno da silovanja nije bilo, rekla je da ne može da seti izgleda otmičara ili nekog drugog detalja, odbivši i da preda mobilni kako bi se ustanovilo ko koga tu zajebava. Roditelji su se čak oglasili i zahvalili svima koji su učestvovali u pronalaženju njihove razmažene ćerke koja je, eto, “samo otišla u dužu šetnju i isključila telefon“. Da je neke pravne države stvarno bi otišla daleko, na nekoliko godina u Zabelu, da manekeniše u prugastom odelu.

Šta se na kraju ispostavilo? Razmaženo dvadesetjednogodišnje derište je učestvovalo u spotu Saše Kovačevića (nekog lika kojeg nazivaju najvećim patetičarom na estradi) za pesmu ,,Piši propalo“, zbog čega je taj spot na JuTubu imao ogroman broj poseta nakon njene ,,otmice“. Nisam gledao niti proveravao, tako piše negde, ali je sasvim logično jer se tim brojem poseta meri i nivo popularnosti. Ako se zna da je manekenka iz nekog drugog spota ovog patetičara takođe zbog bivšeg dečka skočila sa mosta u reku, a posle tog neuspelog pokušaja i u neko vrelo gde se ispekla, nakon čega je i taj spot imao povećan broj poseta, možemo zaključiti da je rezultat Saša Kovačević & manekenke : Moral = 3:0.

,,Amadeus bend“ je u saradnji sa Žandarmerijom MUP-a Srbije snimo spot za pesmu ,,Moja zemlja“. Odgledao sam spot i nije mi jasno šta tu traže pripadnici Žandarmerije. Ni sama pesma me nije nešto oduševila, tako da se osim specijalnih efekata zaista nema šta videti. Ni čuti. Međutim, nije to najveći problem. Problem je što je Žandarmerija spot snimila bez odobrenja bilo kojeg državnog sekretara, zbog čega se postavlja pitanje ko je finansirao spot. Komandant žandarmerije Bratislav Dikić kaže da je spot radio uz odobrenje direktora policije (???), a da spot državu nije ništa koštao ,,jer su ih snimali na redovnim zadacima“. Pošto se za Žandarmeriju u zadnje vreme vezuje dosta afera, od rada u privatnom obezbeđenju dok su se u isto vreme vodili da su na službenim dužnostima, preko kopanja zlata i arheoloških iskopina, kao i nekih drugih kriminalnih radnji, postavlja se pitanje prema kojim moralnim normama se vrši rukovođenje i komandovanje takvom specijalnom jedinicom. Verovatno se zato na jučerašnjoj vežbi pripadnika Žandarmerije na Adi Ciganliji nije pojavio niko od državnih zvaničnika, niti je odobrena proslava Dana žandarmerije. Ali, bitno da su se na bilbordima pojavili natpisi ,,Bog i žandarmerija čuvaju Srbiju“…Amin.

I tako dođosmo do Vidovdana: dok je jedan deo Srba kamenovan prilikom posete Gazimestanu, drugi deo ide na Cecin koncert. Ceca nacionale ili Srpska majka, kako je zovu. Molim? Žena koja je bila udata za tadašnjeg najvećeg kriminalca na ovim prostorima, a i šire, koji je završio kako je i živeo? Žena koja je odslužila osam meseci kazne kućnog pritvora zbog toga što je kao predsednica fudbalskog kluba “Obilić“ sa svojom sestrom prisvojila više od 4 miliona maraka i 3,5 miliona dolara od prodaje fudbalera? Žena protiv koje se trenutno vodi postupak zbog vređanja i nanošenja lakših povreda treneru suprotnog tima? Žena koja će najverovatnije biti pozvana kao svedok u suđenjima najvećim kriminalcima? Žena koja se hvali kako na zarađuje stotine hiljada evra za nastupe i ne da ni dinara poreza sopstvenoj državi koju naziva majčicom? To SRPSKA MAJKA? Narodu jeste ispran mozak lažima Vlade, ali da smo toliko kratkog pamćenja zaista nisam verovao. Pošto je prodato 100 000 karata verovatno ja nisam normalan kad ovo pišem. Trebao sam i ja otići na koncert i sutra stavljati slike i statuse tipa “CARICEEE….KRALJICE…ISPALA JOJ SISA, SVRŠIO SAM MOMENTALNO…IZGUBIO SAM PATIKU KAD SAM PRESKAKAO VIP LOŽU…CECO JA TE JOJIM…JOOOJ POGLEDALA ME, SAMO MENE, TO MI JE NAJLEPŠI DAN U ŽIVOTU“…

ceca-v2-1

I  nije važno što ministar prosvete nije kriv za aferu sa testovima za malu maturu i što niko ne može da ga smeni, nije važno što smo dobili taj prokleti datum do kojeg treba da priznamo Kosovo, nakon čega će Dačiću i Tačiću biti uručene Nobelove ili Šerlemanj nagrade za mir, nije važno što niko nije u stanju da izvrši reformu pravosuđa, nije važno što JKP ,,Putevi Srbije“ nekoliko godina nisu plaćali PDV pa sada putarina treba da poskupi 20 %, nije važno što niko ni za šta ne odgovara…ništa nije važno. Važno je da će Ceca na koncertu imati 100 000 posetilaca, a indirektno i više.

Sada sam siguran da nama ni Bog ne može pomoći. Sa sve Žandarmerijom.

One Comment

  1. Nenad 31. jula 2017. Reply

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.