POST EKSPRES

 

Jutros u 8.33 dobijam SMS poruku iz Pošte da mi je pristigla pošiljka. Protetičar mi je poslao suspenzor, koji je najzad stigao iz “Oto Boka“ (kaiševi koji se periodično menjaju na protezi). Odlično, pomislim ja, taman da za slavu koja je za par dana probam da malo utegnem protezu, pošto će po običaju biti naporno dočekati i uslužiti sve goste. Poruka izgleda ovako i tu imate od reči do reči šta piše.

post_ekspres2

Tog trenutka nalazim se na parkingu i krećem da obavim neke poslove jer je pop zakazao da sveti vodicu za slavu od 10-11č. Nazivam broj iz poruke kako bih saznao KADA ĆE KURIR DOĆI, da se slučajno ne mimoiđemo, ali se na taj broj niko ne javlja. Ni tada, niti drugih nekoliko puta koliko sam ga zvao do 10.15 kada sam se vratio u stan.   Međutim, na podu, odnosno na pragu ispred ulaznih vrata zatičem sledeći Izveštaj o prispeću pošiljke gde je navedeno DA JE DOSTAVA POKUŠANA U 8.00.

post_ekspres

Odmah nazivam fiksni broj iz poruke, jer taj jedini imam, na koji se ponovo niko ne javlja, i tako u nedogled. Opet pokušavam od 13.15 do 13.35 ali je sada broj non-stop zauzet. U 13.37 pozivam korisnički servis “Post ekspresa“ na 011/3607607 i ulažem reklamaciju na ponašanje kurira, jer već nekoliko puta ne dostavljaju pošiljku “na ruke“ već samo ostavljaju obaveštenja.
– Da li ste u navedeno vreme bili na adresi?- pita operater.
– U koje navedeno vreme?
– Pa to vreme navedeno u izveštaju.
– Gospođo, u izveštaju piše da je dostava pokušana u 8, a ja sam stan napustio oko 9.
– A da li ste dobili obaveštenje?
– Da, dobio sam obaveštenje u 8.33 i odmah nazvao broj u poruci kako bih video KADA ĆE KURIR DOĆI, ALI SE NIKO NIJE JAVLJAO.
– Žao mi je, trebali ste biti kući.
– Kada, gospođo, ključno pitanje je KADA???
– Pa kuriri obično kreću oko 8 i raznose do 12.
– Vi hoćete da kažete da ja sve to vreme treba da čekam?
– Ne znam kakav im je raspored i kada otprilike stižu kod vas….
– Gospođo, ja stanujem dvesta metara od pošte, pre se kod mene stigne nego što se ispiše poruka.
– Šta da vam kažem…Ipak ste trebali biti kući.
– Ne mogu biti čitav dan u stanu i očekivati isporuku. Zašto se onda ostavlja broj na pošiljci ako ne da bi kurir nazvao i rekao kada će doći?
– Taj broj služi ako kurir ne može da nađe adresu. (????)
– Gospođo, druge brze pošte nazovu da se dogovore oko isporuke, samo “Post ekspres“ ne. Zašto pobogu? (Imam iskustva i sa AKS-om i sa BEKS-om)
I onda sledi još jedan pobednički odgovor koji je na ovim prostorima izgovor za svakakve vrste debilizma:
– TAKVA JE POLITKA FIRME. Zaista ne znam kako da vam pomognem.
– Možete li da nazovete vašeg predstavnika, jer čitavo pre podne ne mogu da ga dobijem na telefon, i zamolite ga da dostavi pošiljku sada, nezgodno mi je da idem u poštu po ovakvom vremenu pošto je parking mesto za invalide suviše udaljeno?
– U redu, dajte mi broj pošiljke.
Diktiram broj sa izveštaja i zahvaljujem se.

Posle 15 minuta, u 13.52, jer verovatno ni ona ranije nije mogla da dobije vezu, naziva me da mi kaže da je već kraj radnog vremena jer subotom rade do 2 i da ne može ništa da uradi.
– Mogu li da pošiljku dostave u ponedeljak?- pitam ja iz čisto praktičnih razloga, iako u ponedeljak nemam toliko vremena zbog obaveza oko slave, misleći da kao i ostale brze pošte isporuku pokušavaju dva ili tri puta ako ne nađu vlasnika.
– Mogu nazvati ponovo i reći im, ali je ponovna dostava košta 70 dinara.
– ….Recite mi da se šalite?
– Ne, gospodine, ponovna dostava se oduvek naplaćuje.
– Zaista treba da vas je sramota što na takav način poslujete.
– U redu. Tu-tu, tu-tu….

Na sajtu “Post ekspresa“ na stranici ,,O nama“ piše: “Kuriri Post express-a u najkraćim rokovima preuzimaju i uručuju pošiljke na adresi i u vreme koje odgovara korisniku, a pošiljke se prate barcode tehnologijom. Brigu o korisnicima vodi Call centar Post express-a koji im omogućava da brzo i jednostavno dobiju svaku informaciju koja im je neophodna.“ (kopirano sa sajta, op.aut.)   “U vreme koje odgovara korisniku“? Kako znaju koje je to vreme kada ne kontaktiraju korisnika? Imaju odeljenje koje baca pasulj? Rekao im Milan Tarot? Kakve to uopšte veze ima sa brzom poštom ako samo idu i ostavljaju obaveštenja, što nije samo moje iskustvo? Zar nije logičnije nazvati korisnika i dostaviti pošiljku po dogovoru, nego trošiti gorivo i ostaviti obaveštenje pa da primalac pošiljke ponovo po istom putu troši gorivo da dođe po nju u poštu? Neko će reći ,,I na autobusu piše Lasta, pa ne leti“, i bio bi u pravu: to je brza pošta u zemlji Svrbiji.

NAPOMENA: Pošiljka je ipak posle silnog zvanja dostavljena 20.1.2014., na dan slave. Besplatno.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.