Parking (3)

 

Jutros posle neprospavane noći usled neprekidnog curenja nosa i kijanja krenem da skuvam n-ti čaj, kada su me prenule automobilske sirene spolja. Iako je to vrlo česta pojava na parkingu nisu se čule ispod zgrade već negde naspram. Pogledam kroz prozor kuhinje i vidim da ljudi sviraju jer ne mogu niti da uđu, niti da izađu sa parkinga, zbog čega su primorani da se vraćaju (izvinjavam se na kvalitetu slika):

2

Bahati umetnik sa bordo Reno Senikom ili Espejsom je parkirao kod bivše ”Krune” delom na trotoar, delom na parking i zatvorio prolaz ne obazirući na sviranje ostalih učesnika u saobraćaju:

3

Neke je mrzelo da se vraćaju pa su se igrali ”Kamel trofija”…

4

…prelazeći preko zelene površine na ulicu.

5

Posle nekih dvadesetak minuta stiže Komunalna policija…

6

…policajac piše kaznu i izlazi…

7

…kači kaznu za brisač Renoa…

9

…i slika Reno sa zakačenom kaznom.

10

Kada je seo u kola da krene iz ”Krune”, gde se očigledno odigrava neka svečanost jer se vide žuto-crni baloni,  istrčavaju dvojica i obraćaju se patroli.

11

Nakon toga vlasnik Renoa odlazi do kola, skida kaznu i vraća patroli.

12

Kao da vozilo nije bilo tu više od sat vremena…

13

…i kao da nije načinjen nikakav prekršaj Komunalna policija odlazi…

14

…a za njima se mirno udaljava i vozač sa Renoom.

15

Odmah nakon toga patrola Komunalne policije se vraća i odlazi na svečanost dok je vozilo obezbeđenja (isto ono koje je mi je bilo parkirano na mestu za invalide) parkirano na trotoaru. Znači vozilo je pored patrole Komunalne policije u prekršaju, ali važnije je besplatno zameziti nego raditi svoj posao.

16

I tako je vozilo obezbeđenja stajalo i stajalo, i svi su živeli srećno do kraja života.

17

Pre par godina sam pisao zahtev Saobraćajnoj inspekciji da spreči parkiranje vozila naspram ulaza u parking i kod ”Krune” i kod zgrade gde stanujem jer je nemoguće proći bez prelaska preko zelene površine, o čemu i tragovi svedoče. U odgovoru su mi naveli da su sva, ponavljam: SVA vozila parkirana paralelno sa ulicom nepravilno parkirana, ali da to nije njihova nadležnost već Komunalne inspekcije kojoj su prosledili moj zahtev.

Komunalna inspekcija i Komunalna policija nikada, slovima i brojem: nikada, nisu intervenisale bez poziva iako je situacija sa slika baš na tom ulazu u parking kod ”Krune” svakodnevna, a oni pored parkinga prođu bar desetak puta dnevno. Protiv komunalne inspektorke nadležne za ovaj rejon sam pisao prijavu zbog nesposobnosti (objašnjeno u članku Parking 2) i tražio prijem kod gradonačelnika, ali po tom pitanju ništa nije preduzeto. Čak i kada se na lice mesta izađe po prijavi dešavaju se ovakve stvari, a i gore kada komunalna inspektorka prvo zove da pita čije je vozilo da bi znala da li sme da interveniše. I iako je taj ulaz kod ”Krune” godinama nefunkcionalan niko ništa po tom pitanju ne preduzima ni nakon mog predloga da se bar postave žute putače kao zabrana parkiranja naspram ulaza u parking.

Tako sam ja postao ONAJ, znate ”ONAJ bez noge kojem sve smeta”, ”ONAJ koji stalno zove”, ”ONAJ koji nije  normalan”, dok su bahati vozači koji staju na prolaze, mesta obeležena za invalide i ostala mesta gde je saobraćajnim propisima ili kućnim vaspitanjem zabranjeno parkiranje postali ne samo normalna, već i poželjna društvena pojava.

Tako vam je to u Srbistanu gde niko nije nadležan za posao za koji ga narod plaća. Tako vam je to u kora-od-banane republici gde je osim ljudske gluposti i bahatost bezgranična.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.