KOMPETENCIJA

Gradonačelnik Šapca Neobojša Zelenović je u emisiji “Poligon“ od petka 25.12.2015. izjavio da se “NEKO počeo baviti analizom saobraćaja iz TOTALNO NEKOMPETENTENE TAČKE GLEDIŠTA“. Ne znam da li je konkretno mislio na mene, ali pošto se u poslednje vreme jesam bavio analizom saobraćaja u gradu red je da odgovorim.

 Iz svoje biografije, onako “na prvu“, mogu da navedem sledeće:
– JEDINI sam koji je u istoriji vojnog školastva nakon treće godine srednje škole primljen na  Vojnotehničku akademiju u Zagrebu i tu elitnu školsku ustanovu završio u vreme SFRJ kada je za jedno mesto konkurisalo po nekoliko stotina kandidata.
– Sa navršene 22 godine najmlađi sam oficir proizveden u čin poručnika i zvanje diplomiranog saobraćajnog inženjera.
– Kao oficir saobraćajne službe bio sam komandir nastavnog voda u cetru za obuku vozača, komandir instruktorskog voda, komandir čete u nastavnom centru, komandir čete saobraćajne vojne policije i deset godina načelnk saobraćajne službe u garnizonu Šabac.
– JEDINI sam saobraćajni oficir koji je u specijalnim jedinicama za vreme rata bio dva puta ranjavan. (Nebitno za struku, ali bitno za priču, imaju podaci)
– Imam sve vozačke kategorije i vozio sam sva vozila od motocikla do FAP-a 2026, kao i specijalna vozila.
– Kao načelnik saobraćajne službe u garnizonu imao sam najveći procenat ostvarenja ugovora za dolazak na posao i odlazak sa posla u VJ.
– Jedinice kojima sam komandovao su uvek dobijale vrlo dobre i odlične ocene, a ja sam u službi više puta pohvaljivan i nagrađivan.
– Jedini sam oficir saobraćajne službe koji je IKADA stranom državljaninu naplatio odštetu nanetu u saobraćajnoj nezgodi vojnom vozilu jer vojska ni dan danas nema osiguranje.
– Rešenje koja sam primenjivao kasnije su primenjena i u većini drugih jedinica.
– Bio sam stručni saradnik suda u slučajevima saobaraćajnih nezgoda sa vojnim motornim vozilima na teritoriji garnizona Šabac. Nijedan sud nije osporio moja veštačenja niti ih vraćao na doradu.
– Kao član Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Šabac pre skoro dvadeset godina sam predlagao izradu plana u koji bi ušli kružni tok kod železničke stanice, kružni tok ispred Doma JNA (ali više prema tržnici) i izgradnja pothodnika za pešake od tržnice prema Trgu kojima bi se izbegla situacija u kojoj se nalazimo sada. Koliko znam takav plan na nivou grada nikada nije urađen.
– Član sam jednog od najvećih moto-klubova u Srbiji i učestvovao sam u skoro svim akcijama pokretanim za veću bezbednost motociklista u saobraćaju, tako da vrlo dobro znam šta je ranjiva kategorija učesnika.
Toliko o nekompetenciji.
Pošto sam u prevremenu penziju otišao 2003.godine u činu majora postavlja se pitanje zašto onda trošim svoje vreme i živce baveći se analizom saobraćaja u gradu kada od toga nemam nikakve koristi, odnosno za to nisam ni plaćen, a nisam ni član neke političke stranke (ako uspem da zadržim zrnce zdravog razuma nikada neću ni biti) i da od toga imam neke beneficije?
Pa upravo zato što se od tolike kompetencije onih koji rukovode saobraćajem jedva prolazi kroz grad.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.