GDE JE NOVAC OD KAZNI?

Stanica saobraćajne policije u Šapcu od 1.1. do 15.11.2015.godine uplatila je Gradu Šapcu oko 15 miliona dinara od naplaćenih saobraćajnih kazni. To je zakonskih 30% koje su od svake mandatne kazne dužni da uplate. Prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, novac koji se od saobraćajnih kazni slije u gradsku kasu mora biti potrošen NA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA.

Osim unapređenja saobaćajne infrastrukture na terenu, tu spada i rad tela za koordinaciju, saobraćajna edukacija, preventivne akcije ili naučni i istraživački rad iz oblasti bezbednosti saobraćaja, ali i poboljšanje uslova u kojima svoju dužnost obavljaju ljudi koji vrše kontrolu saobraćaja. Koliko je od uplaćenih 15 miliona dinara Grad Šabac uložio u bezbednost saobraćaja ako je horizontalna signalizacija očajna, na nekim opasnim tačkama nedostaju znaci, a policijska vozila su tehnički neispravna?

Od navedene sume Grad Šabac je pod pritiskom Beograda stanici saobraćajne policije kupio pet kompjutera, pet lampi, fotoaparat i dva štampača u vrednosti od oko 500 000 dinara. Što je najgore, koliko sam uspeo da saznam to je sve što je uloženo u poslednjih pet, šest, sedam godina. Ako uzmemeo da je prosek od uplate kazni bio 10 miliona dinara godišnje, to bi za nekih pet godina iznosilo oko 50 miliona dinara.

Gde su utrošene te pare? Po dešavanjima oko neplanskog ukidanja smera kretanja za motorna vozila i uvođenja biciklističkih traka u ulici Kralja Aleksandra vidimo da na rad Saveta za bezbednost saobraćaja sigurno nisu. Stanica policije na Starom gradu je u očajnom stanju. Mokri čvorovi su dosta stariji od većine pripadnika koji u stanici rade, a mislim da ima stolova za kojima sam sedeo i pre dvadesetak godina. Kao što sam napisao vozila su tehnički neispravna: nekima ne rade rotacije, nekima su upaljene lampice greški na instrument-tabli, nekima upravljački sistem “jede“ gume, a sve zbog toga što nema para za održavanje. Kuburi se i sa najobičnijim potrošnim materijalom kao što su toneri i papir za štampanje. Preseljenje stanice u novu zgradu kod hale Gradonačelnik je najavljivao u novembru, pa u decembru, pa od nove godine u novim prostorijama, a evo dočeka se i kraj marta da od preseljenja nije bilo ništa.

Umesto da je zgrada po dogovoru iseljena i adaptirana potrebama policije, a zašto ne i useljena sa novim nameštajem, neđe je ba zapelo. U Bačkoj Topoli opština je saobraćajnom policajcu-motociklisti kupila kožni Dainese kombinezon, rukavice i kacigu.

Kod nas su dvojica saobraćajaca-motociklista prešla na druga radna mesta, a zbog nedostatka sredstava druga dvojica nisu upućena na sedmodnevni kurs nakon kojeg bi dobili sertifikat za patroliranje na motociklu. U Rumi policajci za novu godinu od opštine dobiju paket sa uniformom, lampom i slatkišima za decu, a ovde dobiju… Kamere koje su postavljene na nekim raskrsnicama u gradu ne rade, bezbednošću saobraćaja se bave informatičari i nabeđene arhitekte što znači da ni Savet za bezbednost saobraćaja ne radi, dugoročnog plana za bezbednost saobraćaja na nivou grada nema, a ne ulaže se ni u poboljšanje uslova za rad saobraćajne policije, što samo pokazuje koliko je Gradskoj upravi stalo do bezbednosti saobraćaja. Ako je za šest, sedam godina u bezbednost saobraćaja uloženo nekih par procenata od dobijene sume za tu svrhu postavlja se pitanje u koje namene su onda utrošene pare?

Od pre nekoliko dana u kontrolu poslovanja Gradske uprave Grada Šapca došla je državna revizorska komisija i po nekim najavama neće skoro izaći. Možda u konačnom izveštaju dobijemo i odgovor na prethodno pitanje.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.