BLOG O BLOGU

“Žašto, mišlim šinko, žašto ši to uradio? Mišlim grdno ši pogrešio…“ rekao bi mi patak Dača povodom pokretanja bloga. A stvarno zašto? Najjednostavnije bi bilo da kažem ZBOG ZATO, ali bih onda verovatno bio jedini posetilac svog bloga.
Šta je blog u stvari? Blog je u skraćenoj verziji “on-lajn dnevnik“ u kome autori iznose određena mišljenja koja smatraju da će interesovati posetioce bloga ili jednostavno “zbog zato“, ako ih posetioci ne interesuju. Šire definicije imate, gde, pa na internetu…

Zašto sam otvorio blog kada na društvenoj mreži Fejsbuk već imam neki deo ljudi koji prati moje pisanje? Iz prostog razloga što su u beleškama na mom profilu udrobljene i pesme i priče, vicevi, izveštaji sa suđenja, dokumenta sa ratišta i sve ostalo, dok će to ovde biti podeljeno po kategorijama i stranicama radi lakšeg snalaženja. Vašeg, a Boga mi i mog, jer sam usled svih dešavanja počeo da gubim nit onoga o čemu želim da pišem. A želim da pišem samo o dve stvari: svemu i svačemu. Što, naravno, ne znači da se samo u te dve stvari i razumem, znam ja mnogo više, ali će akcenat biti na te dve.

Zašto jednostavno pod nekim drugim profilom nisam otvorio sopstvenu stranicu za obožavatelje na Fejsbuku da bih dobio na popularnosti? Zato što mi ta ideja nije pala na pamet dok nisam napisao ove redove, a domen bloga je već zakupljen. Ta fantastična ideja je mogla lako da se realizuje sa napomenom na stranici da svaki stoti ljubitelj (iliti “fan“) dobija android mobilni telefon. I vrlo brzo bih imao više ljubitelja nego neki estradni jadnici koji stvarno za to plaćaju.

Naravno da bi tako nešto mogao da pomisli samo onaj ko me ne poznaje. Pišem da bih rasteretio “hard-disk“ od nakupljenog jeda i razočarenja, najpre, a pošto je blog po prirodi stvari dostupan svima na mreži, znači čitavom svetu, onda i da bih to pisanje nekada došlo do nekoga ko bi nešto mogao i da preduzme za dobrobit svih. A da bi se nešto pročulo zato ste mi potrebni vi. Eto zato sam pokrenuo blog.

Iako upozoren da će to u mnogome smanjiti posećenost, blog će biti pisan na matičnom pismu ćirilici. Što bi rekli “uzinat“. Koga interesuje šta je napisano, lako će razumeti najprostije pismo na svetu. A ja ću se svojim pisanjem truditi da vas zainteresujem za događaje iz jednog zaista neverovatnog života koji živim.

Kažu da je dobro na Božić nešto započeti. Pa, evo da počnemo: ja sam Bunar i dobro došli na moj blog.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.